A fost semnat Acordul de colaborare între Institutul Național de Justiție și Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev”

Directorul Institutului Național al Justiției, Diana Scobioală, și Directorul Școlii de Arte Plastice „Alexei Șciusev”, Olimpiada Arbuz-Spatari, au semnat azi, 15 decembrie, un Acord de colaborare între instituțiile pe care le reprezintă cu scopul de a promova, prin intermediul expozițiilor de creație și al altor activități realizate în comun, cultura, valorile estetice și creativitatea.

INJ_15.1

Încheierea acestui acord vine din dorința și necesitatea de a ajuta tinerele talente, astfel creându-se premise pentru o cooperare reciprocă eficientă în acest sens. Conform documentului, Institutul Național al Justiției și Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” își propun să realizeze acţiuni îndreptate spre promovarea şi susţinerea copiilor înzestraţi cu capacităţi şi aptitudini deosebite în domeniul artelor.

Institutul Național al Justiției deja găzduiește expoziția de pictură a elevilor Școlii de Arte Plastice „A. Șciusev”, care, prin intermediul creațiilor plastice, și-au exprimat stările, gândurile și trăirile sufletești. Cele mai reușite 40 de compoziții decorative, moderniste, realiste și conceptuale, realizate în acuarelă și guașă de copii cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani, au fost expuse pe holurile INJ. Expoziția va dura  până în luna martie a anului viitor.

IN(1)

De asemenea, în anul următor se preconizează desfășurarea unui concurs republican dedicat justiției prin ochii copiilor, care va avea genericul „Justiție – eu te văd așa”. Concurenții – elevi ai școlilor de arte plastice din Moldova – vor participa la cele două etape ale concursului. Premianții vor fi cunoscuți de Ziua internațională a copilului și se vor alege cu ustensile și materiale necesare pentru dezvoltarea în continuare a pasiunii lor.IN(2)INJ_coll

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s